Start to climb (voorjaar 2018)

Je bent nieuw in de klimsport. Voor de beginner in de klimsport wordt voornamelijk gewerkt aan veilig werken met het materiaal. Er wordt gefocust op het aanleren van een correcte voetplaatsing, techniek en tactiek van het klimmen in eenvoudige niveaus.

Aansluitend aan deze  training kunnen je ook het klimvaardigheidsbrevet 1 (KVB 1) halen. Hiervoor voorzien we een bijkomende theorie les en een examen na het eindigen van de 8 trainingen.  De meerprijs hiervoor bedraagt 25 eur (bijkomende theorie les, examen en administratieve kosten voor je pasje).  Meer info over KVB 1 vind je onder Opleidingen.

Basic (voorjaar 2018)

Je blijft hangen op niveau 5B/5C.  Niveau 5B lukt meestal vlot maar niet alle 5C routes kun je uitklimmen. Je maakt geen vorderingen meer om je eerste 6A te klimmen.  De focus  van deze trainingen zal voor gericht zijn op techniek maar ook zal er veel aandacht besteed worden aan uithouding en weerstand.

 

Wanneer : donderdag om 19 u vanaf 4 oktober (geen training tijdens herfstvakantie)

Trainer : Joke Pierssens en Jan Wambeke

Prijs: Leden BVKB: 65 euro – Leden KBF: 75 –  Niet-leden: 85 euro (excl. inkom en materiaal)

Verzekering: incl. voor KBF leden, niet KBF leden verplichte dagverzekering

Voorwaarden: min. 6 deelnemers / max. 10 deelnemers

Inschrijven  Via de webshop (klik hier!)

Meer info : volwassentrainingen@bvkb.be

Clinic : Lawinekunde – Stop or Go

Lawines, ze horen helaas net zo bij de winter als het sneeuwwitte plezier dat we zo graag opzoeken wég van de skipistes of de gemarkeerde sneeuwschoen paden. Jaarlijks komen zo’n 150 mensen door lawines om het leven, waarvan het grootste deel in de Alpen. Een beetje kennis van sneeuw, de soorten lawines én vooral hoe het risico beheersbaar houden, kunnen jou en je tochtgenoten voor gevaarlijke situaties behoeden.

Deze theoretische workshop richt zich voornamelijk naar sneeuwschoen wandelaars, freeriders en tour skiërs die reeds een praktijk basis hebben in lawinekunde en hun kennis qua risicomanagement willen opfrissen of verder willen uitdiepen via de ‘Stop or Go’-methode. Ook wordt er aandacht besteed aan het bredere plaatje van tochtvoorbereiding in een winterse context.

De lesgever is UIAA Instructor ‘Winter Trekking and Snowshoeing’ Bart Smets, met tevens behoorlijk wat wintertochten op het palmares.

Waar : Klimax
Wanneer : maandag 21 januari om 19.30 uur

Inschrijven kan tot uiterlijk 14 januari via de webshop

KVB opleidingen 2019

Heb je zin om een klimvaardigheidsbewijs te behalen voor indoor toprope (KVB 1), indoor voorklimmen (KVB 2) of outdoor voorklimmen op een goed behaakt massief (KVB 3) dan ben je bij de klimschool van BVKB aan het juiste adres.

Heb je het klimvaardigheidsbewijs 3 op zak en wil je je kennis uitbreiden met extra touwtechnieken en probleemoplossend leren denken en noodsituaties kunnen oplossen met het materiaal aan je gordel, dan kan je terecht in ons vervolmakingsjaar (VVM). De VVM-module is tevens de module die je voorbereidt op de GTE sport- en/of rotsklimmen (de technische proef als voorbereiding tot initiator sport- en/of rotsklimmen).

De data zijn bekend en de inschrijvingen geopend…

Alle info vind je onder Klimschool

Performance (najaar 2018)

Je blijft hangen op niveau 6A/6B.   Niveau 6A lukt meestal vlot maar moeilijker routes uitklimmen lukken niet door gebrek aan techniek, kracht of weerstand.  De focus  van deze trainingen zal vooral gericht zijn op weerstand maar ook zal eveneens nog aandacht besteed worden aan het  perfectioneren van je techniek en kracht oefeningen zullen eveneens aan bod komen.

 

Wanneer :Vrijdag om 19.30 u, eerste training 5 oktober

Trainer : Greg Lamarche

Prijs: Leden BVKB: 65 euro – Leden KBF: 75 –  Niet-leden: 85 euro (excl. inkom en materiaal)

Verzekering: incl. voor KBF leden, niet KBF leden verplichte dagverzekering

Voorwaarden: min. 6 deelnemers / max. 10 deelnemers

Inschrijven:  Via de webshop (klik hier!)

Meer infovolwassentrainingen@bvkb.be

Basic boulder (najaar 2018)

Je hebt al een beetje ervaring met  boulderen maar je blijft steken op niveau groen (5C) en niveau geel (6A) is je voorlopig te zwaar. De focus  van deze trainingen zal voor gericht zijn op techniek maar ook zal er veel aandacht besteed worden aan uithouding en weerstand.

 

Wanneer : Vrijdag om 19.30 u, eerste training 5 oktober

Prijs: Leden BVKB: 65 euro – Leden KBF: 75 –  Niet-leden: 85 euro (excl. inkom en materiaal)

Trainer: Pieter Ceuppens

Verzekering: incl. voor KBF leden, niet KBF leden verplichte dagverzekering

InschrijvenVia de webshop (klik hier!)

Voorwaarden: min. 6 deelnemers / max. 10 deelnemers

Meer infovolwassentrainingen@bvkb.be

Jaartraining – volwassenen groep A/B

De focus van deze groep ligt op klimmers  die minstens één keer per week gericht  willen trainen onder begeleiding, die momenteel vlot 6B of meer klimmen en de nodige inspanningen willen doen om hun niveau richting 6C / 7A  of hoger op te krikken. Naast techniektraining zal er veel aandacht besteed worden aan het opbouwen van je trainingen a.d.h.v. uithoudings- en weerstandstraining.

Prijs: 200 eur / jaar (excl. inkom en materiaal)

Voorwaarden :

Wanneer : Maandagavond
Start : 1 oktober
Trainer : Thierry Verveckken

Inschrijven: via de webshop

Maandag 14 mei 2018: touwtechnieken voor alpinisme

De nadruk ligt op herhaling van de gebruikelijke inbindmethoden,  de courante takelsystemen bij spaltenberging (Seilrolle & eventueel Zwitserse takel), standplaatsopbouw en prussiken.  Onderwerpen die aan bod komen afhankelijk van vragen van de deelnemers en beschikbare tijd. Voorafgaande ervaring deelnemers: beginnersstage bergbeklimmen (ooit) gevolgd, of gelijkwaardig door ervaring.

Maandag 28 mei 2018: touwtechnieken voor lange rotsbeklimmingen

Op deze avond baseren we ons op de touwtechnieken die je nodig hebt om veilig lange rotsroutes te klimmen in avontuurlijk terrein. Het gaat om herhaling van technieken die je voor een KVB4 aangeleerd krijgt.

Denk hierbij aan: standplaatsopbouw (kettingrelais vs krachtenverdeling), inbindmethoden bij simultaan klimmen, reddingstechnieken (touwverlenging, takelsystemen). Voorafgaande ervaring deelnemers: KVB4, (ooit) stage ‘alpiene rotsklimmen’ gedaan, recent vervolmakingsjaar BVKB-klimschool of gelijkwaardig door ervaring.

Startuur: 19.00 uur aan de buitenmuur Peak Muys te Breeven, Breevendreef 19, Bornem

Voor alle clinics

Deelnemers worden verzocht minstens 4 dagen vooraf in te schrijven (klimschool@bvkb.be).

Ieder wordt geacht zelf in het nodige klimmateriaal te voorzien. Het gaat in de eerste plaats om opfrissing van eerder aangeleerde technieken – dus niet geschikt voor wie nog niet over de hoger beschreven ervaring beschikt (daar bestaan oa stages en cursussen voor).

De deelnameprijs voor elk van de clinics is 2 euro, ter plaatse te betalen aan de begeleiding (liefst met gepast geld)

Deelnameprijs voor begeleiders van de klimschool, trainers en deelnemers aan de KVB 4 of de ervaringsstage is gratis op voorwaarde dat ook zij zich 4 dagen op voorhand inschrijven op bovenvermeld e-mail adres.

Rotsstage Orpierre

Elk jaar brengt de jeugd van BVKB de Allerheiligenvakantie door in Orpierre en dat is dit jaar niet anders.
Met een groep van een 50-tal personen (klimmers, trainers en kookouders) nemen we 7 dagen het dorp over. Het goede weer is niet altijd gegarandeerd, maar dit jaar hebben we elke dag schitterend weer: ‘s nachts rond het vriespunt  en overdag een heerlijke 20°C.
Elke ochtend beginnen we om 8u met 1 van 3 activiteiten: lopen, core stability of coördinatie spelletjes, om tegen 9.30u naar de rotsen te vertrekken. Een gemiddelde klimdag is voorbij rond 16.30u.
De eerste dagen werden al heel wat projecten gerealiseerd en grenzen verlegd, zowel door de jongeren uit de competitieploeg als uit de recreantenploegen (meer details volgen op de facebookpagina’s).
De rustdag werd ingevuld met een via ferrata van ongeveer 4u, en de sfeer was er super (foto op de top).